Sunt şocat…

Stau cu televizorul pornit în timp ce îmi văd de lucru. Postul este Realitatea şi mă opresc şocat din ce fac. Vorbeşte Iliescu încercând să-l promoveze pe Geoană. E plin de roşu locul, se scandează PCR, adică PSD care de fapt înseamnă acelaşi lucru. Se aplaudă în cor şi se repetă „Geoană Preşedinte” . Vorbitorul Iliescu gesticulează, lumea este în delir şi mie îmi vine a plânge. După douăzeci de ani de democraţie începută pe spinarea morţilor la revoluţie am ajuns înapoi acolo de unde am plecat. Douăzeci de ani comunismul latent a supravieţuit în nea Ion, şi-a mascat organizaţia iniţial în FSN apoi în PSD dar oricine a avut măcar 12-13 ani la revoluţie poate recunoaşte similitudinea dintre ce a fost şi ce promovează şi acum PSD-ul. Dacă Iliescu ar avea o şapcă cu cozoroc toată lumea l-ar putea confunda cu Ceaşescu, discursul este acelaşi, „ne vom mobiliza toate forţele”, „ne vom asigura că”, „vă garantez că..” , gesturile sunt milimetric cele ceauşiste din timpul discursurilor înflăcărate de cândva. S-a schimbat ceva? Da , faptul că nu mai avem nimic al nostru, faptul că orice copil din ţara asta se naşte cu o datorie consistentă şi toate astea sunt meritul lui Iliescu şi al organizaţiei sale. Psd-ul cu mici pauze a deţinut majoritatea parlamentară mereu, cei mai mulţi miniştri şi prim-miniştri au venit de la PSD şi an după an ţara şi poporul sărăceau tot mai mult. Acum încearcă să pună tot în cârca lui Băsescu deşi situaţia economică absolut dezastruoasă este meritul PCR-FSN-PSD-ului, deciziile care au dus ţara la sapa de lemn nu s-au luat în ultimii patru ani şi nu s-au luat la nivel de preşedinţie ci la nivel de parlament (majoritate:PSD ) şi la nivel de ministere care au înţeles să aplice legile proaste astfel încât lor să le fie bine. Vrea PSD(-PCR) -ul sa facă un bine poporului şi ţării? Să emigreze în masă în Uniunea Sovietică ori şi mai bine să restituie ce au furat în douăzeci de ani apoi să se sinucidă.
Ar trebui să informeze cineva neocomuniştii ăştia că oamenii la revoluţie au ieşit în stradă pentru a scăpa de comunism şi de comunişti, pentru a scăpa de Ceauşescu nu ca nume ci ca şi concept, nimeni nu şi-a riscat viaţa pentru a fi înlocuit incompetenta Elena şi comunistul Ceauşescu cu incompetentul Geaonă şi comunistul Iliescu, nici pentru a schimba denumirea PCR-ului în PSD.
Vai de ţara asta şi vai de poporul român cu aşa oameni la conducere.

~ de balinferi pe mai 14, 2009.

4 răspunsuri to “Sunt şocat…”

  1. eu nu stiu cum poti sa mai fii socat, nu te-ai obisnuit de atatia ani? eu nici de lamentat nu ma mai lamentez de vreo trei ani – mi-a folosit extrem de tare locuitul la viena pentru asta; stii cum am procedat? nu deschid niciodata televizorul decat pentru a ma uita la meciuri de fotbal din champions league sau la filme pe dvd, nu citesc ziare, carti politice sau bloguri pe astfel de teme; si sunt extrem de fericita – stii ce mult timp am in felul asta?!:)

  2. Sunt lucruri cu care nu mă pot obişnui Capricorn, indiferent cât de conştient aş fi de faptul că-mi fac nervi inutil. Nu sunt atât de masochist încât să urmăresc ştirile dar se întâmplă uneori să mai aflu câte ceva. Doar atât cât să mă gasească dracii, să-mi crească tensiunea şi să am gânduri neortodoxe cu execuţii, linşaj şi alte alea-alea.
    Mă gândeam acum, apropo de fantasy, că mare noroc au politicienii noştri că un anumit peştişor de aur, specializat în indeplinirea dorinţelor, nu există şi în realitate. De s-ar întâmpla să-mi îndeplinească mie dorinţele cred că nici cei mai buni specialişti nu ar reuşi sa îndepărteze bocancul milităresc din anumite zone intime ale unora.

  3. feri, te dezmosteneste oana mujea daca citeste asta 🙂

  4. atunci sper să nu afle! :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: