Cenaclu ProspectArt

Luni 14 decembrie 2009,ora 18.00 PM este data întrunirii cenaclului ProspectArt,la Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din bulevardul Lascăr Catargiu 21 (fost Ana Ipătescu),Bucureşti.
Vor citi :
Liviu Radu – „Mahmureala,maniere si molii” (povestire)
Mirel Palada va face o prezentare a operei lui Robert Holdstock si va citi traducerea proprie a povestirii „Maracinele” a autorului mai sus mentionat
Cristian Mihail Teodorescu – „Electronii sint mai destepti decit noi” (povestire)
Lorena Lupu,un fragment din volumul sau „Hyde Park” publicat de editura Millenium Press,2009.

Sunt aşteptaţi şi bineveniţi toţi iubitorii de science fiction şi fantasy, scriitori şi fani deopotrivă.

~ de balinferi pe decembrie 6, 2009.

4 răspunsuri to “Cenaclu ProspectArt”

 1. Felicitari pentru interviu! Aduce multe lamuriri!
  In ceeea ce priveste SRSFF-ul, am totusi doua observatii:
  1.) Noua oamneni nu pot infiinta o Societate Romana, maxim un club! E un vis desart ca prin absorbtie va deveni candva o adevarata Societate Romana!
  2.) Cum de, intr-o mare a orgoliilor – spui ca ar fi cel putin 20 de oameni, dublu cat membri initiali, ce si-ar (fi) dori(t) scaunul prezidential – s-a optat pentru o asemenea titulatura pompoasa, in fapt o marca inregistrata neacoperita, la limita unei uzurpari ordinare!

 2. Dragă Ady, eu ma refeream la faptul că şi în sefe, ca în orice altceva, există persoane care au o percepţie greşită, consideră că nu întratât îşi datorează ei celebritatea sefeului cât mai degrabă că sefeul le este dator. Eu privesc lucrurile dintr-un punct de vedere diferit, nu neaparat mai bun, aşa că mă poţi contrazice liniştit, dar eu consider că suntem cu toţii doar simpli pioni în serviciul literaturii şi nu trebuie să avem înainte de toate pretenţia de a ne transforma în regine. Cred, părere personală şi asta, că prima noastră grija ar trebui să fie câştigarea bătăliei ca armată sefistă şi nu pretenţia de a fi priviţi ca potenţiali Mesia al sefeului românesc.
  Pe aceaşi idee mergând îmi permit şi sa împart sefiştii în două mari categorii: cei care vor să facă ceva şi îi interesează să puna mâna şi să încerce şi cei care caută doar să stea în centrul atenţiei şi se întreabă pe diverse bloguri, pagini web sau consfătuiri faţă în faţă că oare cine ne-a dat acceptul, permisul, acordul, pentru a înfiinţa societatea, sau, cum faci tu acum, se întreabă cum de ne-am permis să ne întitulăm Societatea Română de Sciece-Fiction, de parcă mai firesc ar fi fost să optăm pentru Societatea Congoleză de Golf… Eu zic că există tribunale si dacă cineva consideră că noi nu aveam dreptul la a face această societate îşi poate căuta acolo drptatea. Iar dacă nu atunci ar cam fi cazul ca după un an de la înfiinţare să se potolească spiritele şi să încerce fiecare să se împace cu gândul că nu dispare societatea doar pentru că unora le-a fi asta pe plac. Şi nici denumirea nu se schimbă…

 3. Problema e ca SRSFF a pornit ca un grup restrans de prieteni si nu ca un grup de reprezentanti de marca/activi ai fandomului din Iasi, Timisoara, Craiova, Bucuresti, Botosani, Satu Mare. Acest lucru imputabil va ramane. Din aceasta cauza se si poate vorbi in trermenii SRSFF si „altii”.

  Si „altii” intretin cenacluri, scot publicatii sau acorda premii. Si asta de ceva timp.

  Sunt convins ca stii, adevarul nu se poate gasi intr-o singura (si artificiala) tabara!

 4. Nici nu susţin asta Ady. Ceea ce spun eu este că ar fi cazul sa lăsam deoparte căutarea adevărului istoric şi să ne întoarcem cu faţa spre viitor. Noi prin ceea ce facm nu negăm meritele nimănui, nici gând, din contră, încurajăm şi sprijinim orice iniţiativă, a oricui, dacă are o şansă de a avea o finalitate pozitivă pentru sefeul sau fantasy-ul românesc.
  Poate că ar fi fost bine dacă Sociatatea Română s-ar fi înfiinţat cu o largă participare a tuturor persoanelor importante din sefeul românesc, numai că pentru asta ar fi trebuit ca lumea sa fie una ideală, ceea ce nu prea este. Crezi că o astfel de încercare ar fi avut măcar o infimă şansă de reuşită? Crezi că reprezentanţii tuturor cenaclurilor şi organizaţilor din domeniu, plus toate persoanele importante din sefe care nu fac parte din nici o organizaţie, ar fi fost dispuşi să facă o deplasare până la Bucureşti pentru a purta tratative şi crezi că asta ar fi avut o finalitate pozitivă?
  Eu cred că nu, majoritatea ar fi considerat că nu este cazul sa facă ei deplasări la iniţiativa altcuiva ci că iniţiativa trebuie să le aparţină, alţii nici în ziua de azi nu sunt dispuşi să se aşeze la aceaşi masă cu oameni cu care s-au certat pe vreo aiureală acum 15 ani, aşa că despre ce vorbim?
  Ar fi un foarte mare pas înainte dacă fiecare s-ar uita la exemplul lui Liviu Radu, el nu s-a întrebat cine ne-a dat voie să înfiinţăm societatea, nici nu a stat să caute nod în papură ci ne-a întins mâna şi a întrebat cu ce poate să fie de folos. E drept şi că oameni ca el există puţini şi când spun asta nu o fac nici pentru a-l peria şi nici pentru că îl consider un prieten bun în toate situaţiile ci pentru că este un om integru, un om cum ar trebui să fie toţi care au decis să-şi dedice eforturile culturii, civilizaţiei, valorilor eterne ale omenirii.
  În plus orice membru activ al oricărui cenaclu sau al oricărei organizaţii poate deveni membru SRSFF şi poate ocupa orice poziţiei în această organizaţie, tot ce are de făcut este să-şi exprime dorinţa de a fi membru şi să fie un om implicat, activ şi eficient. Fiecare este liber să-şi aducă propriul adevăr, dar nu despre asta-i vorba Ady. Orgoliile îi împiedică pe majoritatea, nu adevărul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: