25 FEBRUARIE, CENACLU

CENACLUL PROSPECTART, VINERI 25 FEBRUARIE

2011, ORA 17.00, CENTRUL CALDERON

SRSFF are plăcerea să vă invite în data de vineri 25 februarie 2011, ora 17.00 la Cenaclul ProspectArt, Centrul Calderon, str. Jean Louis Calderon nr.39, sector 1, București.

Raluca Băceanu va citi prologul romanului său fantasy,
„Harul”.

– Cătălin Florea va citi un scenariu SF, „Killr”

– Dan și Camelia Ursuleanu în dialog cu Ștefan Ghidoveanu

Dan Ursuleanu, inițiatorul primei emisiuni radiofonice SF din România, „Radiobiblioteca SF” (1982) transformată în ianuarie 1984 în „Exploratorii lumii de mîine”. Dan Ursuleanu a coordonat emisiunea pînă la începutul anului 1990.

Ștefan Ghidoveanu, coordonatorul emisiunii „Exploratorii lumii de mîine” din 1990 pînă astăzi.
„Copilul răsfățat al fandomului românesc, „Radiobiblioteca SF”, a crescut mare și, începînd cu prima săptămînă a anului 1984, s-a transformat în „Exploratorii lumii de mîine”, o emisiune complexă cu toate ferestrele deschise spre viitor.
Îi dorim viață lungă și aceeași bază de simpatie și de interes în rîndul tinerilor ascultători.” – Dan Ursuleanu

Societatea Română de Science Fiction și Fantasy (SRSFF) este o asociație culturală neguvernamentală și non-profit (ONG), al cărei scop declarat este susținerea și încurajarea genurilor science fiction și fantasy din România.
SRSFF a fost înființată în ianuarie 2009, la initiațiva unui grup de scriitori, traducători și fani din România, din dorința de a promova literatura și arta SF autohtonă de calitate.

Cenaclul ProspectArt este o inițiativă a Societății Române de Science-Fiction și Fantasy (www.srsff.ro/), care își propune să descopere și să pregătească viitoarele generații de scriitori și teoreticieni ai mișcării SF .
Sînt așteptați și invitați să participe la ședințele cenaclului, toți cei care se simt atrași de fenomenul SF&F românesc, tinerii autori care doresc îndrumare si ajutor, iubitorii de SF&F, fani și profesioniști pentru ca împreună să contribuim la renașterea și dezvoltarea acestei arte în România.

ProspectArt a fost relansat de către SRSFF pe data de 30 aprilie 2009.
Începînd cu luna martie 2010s-au programat cîte două ședințe lunare.
În noua formulă, ProspectArt a prilejuit lectura și comentarea unor texte de Marian Truță, Cristian Mihail Teodorescu, Dănuț Ungureanu, Liviu Radu, Sebastian A.Corn, Feri Balin, Mihail Grămescu, Mihnea Columbeanu, Claudiu Dumitru Stătescu, Luciana Brîndușa Grosu, Dario Pecarov, Roxana Brînceanu, Raluca Băceanu, Silvana Șorop, Ben Ami, Florin-Costin Miron, Alxandra Păun, Cristina Ghidoveanu, Laura Sgârcitu, Laura Ciobanu, Lorena Lupu, Dragoș C.Butuzea și a unor traduceri de Mihai Dan Pavelescu, Ion Doru Brana, Cristian Tamaș, Mirel Palada.
Au fost invitați și au participat Ion Hobana, Florin Manolescu, Lucian Boia, Mircea Opriță, Cristian Tudor Popescu, Cornel Secu, Horia Gârbea, Irina Horea, Angelo Mitchievici, Ștefan Ghidoveanu, Mihai Dan Pavelescu, Mihail Grămescu, Lucian Hanu, Cătălin Surza, Eugen Stancu, Roberto Quaglia, Michael Haulică.

Cenaclul ProspectArt a fost înfiinţat în 1986, la Casa de Cultură a sectorului 4 din Bucureşti, din iniţiativa lui Cristian Tudor Popescu.

~ de balinferi pe februarie 19, 2011.

10 răspunsuri to “25 FEBRUARIE, CENACLU”

 1. Vin si eu?:)

 2. Eşti bine-venită, Kathy

 3. Hei, ce faci? Ocupat tare? Vad ca n-ai mai dat pe-aici de nu stiu cand 🙂

 4. Offf, draga mea, mă omoară serviciul! De azi mi-am luat concediu să plec la Timişoara, via Alba Iulia pentru a-mi vizita părinţii…dar n-am putut pleca. De o luna lucrez în fiecare week-end şi mi-au „ucis” şi o zi din cele patru luate…
  N-am timp sa scriu şi asta mă deranjează aproape la fel de mult ca absenţa ta. Mi-e dor de tine!

 5. 🙂 spor la scris atunci si sper sa fi fost un concediu placut! r

 6. a fost foarte plăcut, dar la întoarcere m-a apucat reumatismul de un umăr şi nu vrea să-mi dea drumul deşi aş avea foarte mult de scris. Parcă aş avea un cuţit înfipt în braţul stâng…
  Trimit o poză de la Helion? 🙂

 7. Incearca Tiger Balm sau – sa nu razi :D- crema Cellulight Elmiplant. N-ar strica nici o vizita la Centrul de Reumatologie.

 8. @Dua, am fost azi la medic, dar am luat deja de aseara un antiinflamator puternic si m-am simtit azi ceva mai bine. Doctorul mi-a recomandat exact ce am luat (flamexin) asa ca…pot spera. Inca tastez cu o singura mana dar in cateva zile voi reveni la scris normal. Merci ca-ti pasa!

 9. Hm… antiinflamatorul e pentru cateva zile. Trebuie sa vezi ce s-a intamplat acolo si sa afli daca te poate ajuta un tratament de recuperare.

 10. @feri: trimite, normal! scuze de intarziere, insa n-am mai bloggerit de saptamani! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: